Το Πολυδύναμο Κέντρο Μυτιλήνης ανήκει στο δίκτυο υπηρεσιών του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2008.

Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους.

Η Μονάδα λειτουργεί σε κτήριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λέσβου.

Στους χρήστες ναρκωτικών παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και κινητοποίησης για θεραπεία. Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να ενταχθούν σε κάποια από τις Θεραπευτικές Κοινότητες διαμονής του ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, απευθύνεται στο οικογενειακό και προσωπικό περιβάλλον του εξαρτημένου χρήστη ναρκωτικών, ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος είναι ενταγμένος σε θεραπεία, παρέχοντας ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη.

Επίσης παρέχει υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης. Δηλαδή σε άτομα που κάνουν πειραματική, περιστασιακή ή συστηματικότερη χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στις οικογένειές τους.  Στόχος είναι να υποστηρίξει τους νέους αλλά και ολόκληρη την  οικογένεια, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματά τους και να ζήσουν μια πιο δημιουργική ζωή, αποτρέποντας παράλληλα τη σοβαρότερη εμπλοκή  με τις ναρκωτικές ουσίες. Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από βραχύχρονες ή μακρόχρονες παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν: ατομική συμβουλευτική, οικογενειακή θεραπεία, ομαδική συμβουλευτική και θεραπεία, και άλλες δραστηριότητες, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε οικογένειας.

DSC_1930 DSC_2241

Τα τελευταία χρόνια πέρα από τη δεδομένη λειτουργία της για την συμβουλευτική, κινητοποίηση και προετοιμασία για την εισαγωγή στην κύρια φάση θεραπείας των εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες ατόμων, ασχολείται ενεργά με την εξάρτηση από αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο ενώ παρέχει υποστήριξη και στις οικογένειες όλων των ατόμων. Στη Μονάδα παράλληλα παρέχονται υπηρεσίες  σε  έφηβους και νεαρούς ενήλικες!

55826936_2584891374885418_6439407109267259392_n DSCN0201

Αντιλαμβανόμενοι τη βαθιά ανθρωπιστική κρίση και δυσπραγία των ατόμων που μετανάστευσαν και βρέθηκαν στο νησί, παρέχουμε υπηρεσίες και σε πρόσφυγες, μετανάστες και ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες με στόχο την ενημέρωση για το ζήτημα της εξάρτησης και την ενδυνάμωση της επίτευξης των στόχων τους για την παραμονή τους στις χώρες της Ευρώπης.

DSCN0198 IMG_5004

 Επικοινωνήστε μαζί μας!!

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ερμού 311 (Επάνω Σκάλα)

Μυτιλήνη

tel: 2251025670

email: ccmytilini@kethea-nostos.gr

Δες χάρτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.