Η Ανοιχτή Δομή Υποστήριξης ξεκίνησε ως «Μονάδα Έγκαιρης και Κοινοτικής Παρέμβασης» τον Ιανουάριο του 2013. Η λειτουργία της διαφοροποιήθηκε από τότε προσαρμοζόμενη και στις ανάγκες των ανθρώπων που απευθύνθηκαν στη μονάδα αλλά και στα δεδομένα του Θεραπευτικού Προγράμματος.

ΑΔΥ1ΔΡΑΣΗ ΑΔΥ2

Είναι μία μονάδα εξωτερικής παρακολούθησης ήπιας βοήθειας και παρέμβασης για να σταματήσουν ή/και να διατηρήσουν αποχή από την χρήση ενήλικες οι οποίοι:

– Είναι σε περιστασιακή/ήπια χρήση οποιασδήποτε ουσίας.

– Χρησιμοποιούν συστηματικά οποιαδήποτε ουσία, χωρίς όμως να αποτελεί ακόμα κεντρικό χαρακτηριστικό της δραστηριότητας τους και είναι σε θέση να διατηρούν κάποια σταθερή απασχόληση (εργασία, σπουδές).

– Απέχουν από τη χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρειάζονται ενημερότητα για τη λειτουργία της χρήσης στη ζωή τους καθώς και υποστήριξη για αλλαγές σε θέματα ζωής.

– Είναι απόφοιτοι αναγνωρισμένου θεραπευτικού προγράμματος και έχουν κάνει ολίσθημα στη χρήση ή είναι σε αποχή από την χρήση αλλά χρειάζονται υποστήριξη για πρόληψη πιθανής υποτροπής.

– Είτε είναι εργαζόμενοι/φοιτητές είτε είναι προσωρινά άνεργοι.

– Αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάχρησης του διαδικτύου.

Βασικές αρχές, όπως και στις υπόλοιπες μονάδες του ΚΕΘΕΑ, είναι η εθελοντική προσέλευση, η δωρεάν και ενεργητική συμμετοχή και η μη παροχή υποκατάστατων.

Μέσα από ατομικές και ομαδικές συναντήσεις στοχεύουμε στην ενδυνάμωση του ανθρώπου που απευθύνεται σε εμάς, στην αποχή από τη χρήση οποιασδήποτε ουσίας, στη δημιουργική χρήση του διαδικτύου, στην εκπαιδευτική και εργασιακή του ένταξη, στον επαναπροσδιορισμό της επαγγελματικής του ταυτότητας όταν αυτό χρειάζεται, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου καθώς και στη βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων του στην οικογένεια. Βαρύτητα δίνεται στην κατανόηση και επεξεργασία του ρόλου που έχει η χρήση ουσιών στη ζωή τους καθώς και στη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας.

Τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από:

  • ατομική συμβουλευτική
  • ομαδική συμβουλευτική και θεραπεία
  • οικογενειακές συναντήσεις
  • συμβουλευτική σε θέματα εκπαίδευσης, εργασίας, επαγγελματικού προσανατολισμού και ανάπτυξης δεξιοτήτων
  • δραστηριότητες ψυχαγωγικού, πολιτιστικού, αθλητικού, καλλιτεχνικού χαρακτήρα
  • Φροντίδα για θέματα υγείας
  • Υποστήριξη σε νομικές εκκρεμότητες

ADY 3

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠO ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

unnamed

drasi

 

Επικοινωνία:
Ανδρούτσου 63, 185 37 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4221061, 210 4675347
Φαξ: 210 4111890
εmail: egkairi@kethea-nostos.gr

Δες Χάρτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.