Το Γ.Υ. έχοντας ως βασικό στόχο τη διευκόλυνση της  ένταξης των ωφελουμένων του στην αγορά εργασίας παρέχει πληροφόρηση για προγράμματα ενίσχυσης εργοδοτών που αφορούν στην πρόσληψη ανέργων απεξαρτημένων ατόμων και αποφυλακισμένων (www.oaed.gr) και προσπαθεί να διατηρεί ένα δίκτυο επαφών με εργοδοτικούς φορείς, σωματεία, επιμελητήρια, ώστε να επιτύχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους απέναντι στο συγκεκριμένο πληθυσμό.

Τα άτομα που ολοκληρώνουν αναγνωρισμένα θεραπευτικά προγράμματα, όπως το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ   έχουν καταφέρει να οικοδομήσουν έναν καινούριο εαυτό, πάνω σε νέες βάσεις και αξίες. Η προσπάθεια αυτή, που στόχο έχει την προσωπική ανάπτυξη και ενδυνάμωση, βασίζεται στην ομαδική δουλειά και την απαίτηση για αλλαγή. Το άτομο διαμορφώνει νέες στάσεις και συμπεριφορές, εφοδιάζεται με τεχνικές δεξιότητες και εξειδίκευση σε ποικίλους τομείς δράσης.

Η ισότιμη ένταξή τους στην αγορά εργασίας,  τους επιτρέπει να έχουν   μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, να σταθεροποιηθούν και να λειτουργούν ως  δημιουργικά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.

Αν είστε εργοδότης μπορείτε να προσφέρετε μια θέση εργασίας και να  αποκομίσετε τα οικονομικά οφέλη, που προβλέπει η πολιτεία. Κυρίως όμως συμβάλλετε στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού γι΄αυτόν τον πληθυσμό, που στη διάρκεια της θεραπευτικής του πορείας, έμαθε να λειτουργεί με ευθύνη, ευελιξία, πρωτοβουλία και δημιουργικότητα, να διαχειρίζεται εποικοδομητικά προβλήματα υπό πίεση χρόνου, να συνεργάζεται αποτελεσματικά  σε ομαδικό πλαίσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.