Ο Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στην Ελευσίνας ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο του 2010, για να υποστηρίξει τις ανάγκες εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους στη Δυτική Αττική.

Απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες και χρήστριες ναρκωτικών ουσιών στεγάζεται σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο και αποτελεί την πρώτη φάση της θεραπείας ενός εξαρτημένου ατόμου.

Στη φάση αυτή και μέσα από ένα οργανωμένο ημερήσιο πρόγραμμα προσφέρονται υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής υποστήριξης όπως:

Ενημέρωση και γνωριμία με το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.
Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής ανάλογα με τα αιτήματα του κάθε ενδιαφερόμενου και το βαθμό κινητοποίησης τους.
Ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της χρήσης και της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών.
Κινητοποίηση για αλλαγή στάσης, συμπεριφοράς και συνηθειών που απορρέουν από την ζωή στη χρήση.
Βασική ιατρική φροντίδα σε θέματα υγείας και πραγματοποίηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς υγειονομικής περίθαλψης.
Αντιμετώπιση στερητικών συμπτωμάτων και εκπαίδευση σε σταδιακή μείωση της χρήσης με στόχο την πλήρη αποχή (χωρίς την χορήγηση υποκαταστάτων).
Κινητοποίηση και προετοιμασία για ένταξη στην κυρίως θεραπευτική φάση του Προγράμματος, την Θεραπευτική Κοινότητα.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ελευσίνας λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 17:00, παρέχοντας ένα

φιλικό, ανθρώπινο και ασφαλές περιβάλλον, όπου δεν επιτρέπεται η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Εκεί θα μπορέσεις, παραμένοντας όσο το δυνατόν μακρύτερα από τη χρήση, να συμμετέχεις σε ομάδες αυτοβοήθειας με υποστηρικτικό και θεραπευτικό χαρακτήρα. Θα αναλάβεις ενεργό ρόλο στην καθημερινή λειτουργία του Κέντρου (φροντίζοντας την καθαριότητα του χώρου σου, προετοιμάζοντας το γεύμα σου κ.α.) και θα αξιοποιήσεις δημιουργικά το χρόνο σου, συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες (καλλιτεχνικές κατασκευές, αθλητικές συναντήσεις, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες). Σε αυτή τη φάση το Συμβουλευτικό Κέντρο μπορεί να υποστηρίξει περίπου 60 άτομα το πρόγραμμα διαρκεί 1 – 2 μήνες *, οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται υποκατάστατα και η συμμετοχή των χρηστών είναι εθελοντική.
*Σε ειδικές περιπτώσεις και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, η διάρκεια παρακολούθησης του προγράμματος στο Κέντρο είναι δυνατόν να μειωθεί και να πραγματοποιηθεί πιο άμεσα η εισαγωγή του μέλους στην Θεραπευτική Κοινότητα.
Στη θεραπευτική δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Ελευσίνας εντάσσονται επίσης:
Η κινητοποίηση μεταναστών για θεραπεία.
Η ταυτόχρονη κινητοποίηση και προετοιμασία για θεραπεία στη Θεραπευτική Κοινότητα, αδελφών που κάνουν χρήση ουσιών
Οικογενειακές συνεδρίες, για να βοηθήσει την οικογένεια να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς το εξαρτημένο μέλος της, μέχρι αυτό να προετοιμαστεί για θεραπεία.
Την πρόληψη και διαχείριση της υποτροπής με εξατομικευμένες παρεμβάσεις και ειδικό θεραπευτικό σχεδιασμό για μέλη που έχουν υποτροπιάσει στη διάρκεια της θεραπείας τους (από οποιαδήποτε φάση του Προγράμματος), ώστε να επανενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Επικοινωνία:
Ερμού 78, Ελευσίνα
Τηλ / Φαξ: 210-5541810
email: ccelefsina@kethea-nostos.gr
Δες χάρτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *